حسن فاضلي رئيس پژوهشکده باستان شناسي با اعلام اين خبر گفت: اين همايش با هدف بررسي نتايج کاوشها و بررسيهاي باستانشناسي انجام شده در قسمتهاي مختلف حوزه خليج فارس و با حضور کارشناسان و باستان شناساني از ايران و محققاني از کشورهاي فرانسه، آلمان، انگليس، ايتاليا، آمريکا برگزار ميشود.
وي با اشاره به اينکه خليج فارس، حوزه بزرگ فرهنگي ايران است و در اين حوزه آثار ايراني از دوره هخامنشيان به وضوح و شواهدي از ارتباطات گسترده فرهنگي قبل از آن موجود است گفت: در اين همايش دو روزه نتايج علمي کاوشهاي انجام شده در حوزه کرانه، پس کرانه خليج فارس و جزاير ايراني مربوط به دورههاي مختلف تاريخي توسط باستان شناسان ايراني و خارجي مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.
به گفته فاضلي بيان نتايج کاوشهاي باستان شناسي انجام شده در اين حوزه، نشانهاي علمي و مستند براي سيطره تاريخي ايرانيان بر خليج فارس در تمامي دورههاي تاريخي است.
فاضلي با تأکيد بر اين نکته که هر سال بيش از 40 تا 50 مقاله دربارهي خليج فارس توسط محققان خارجي با نامهاي جعلي بر روي نقشههاي ارايه شده در مقالات به چاپ مي رسد گفت: بايد تلاش کنيم تا نتايج تحقيقات و فعاليتهاي باستان شناختي در اين حوزه را که از سوي باستان شناسان تواناي ايراني صورت ميگيرد با کيفيتي که بتواند به عنوان مرجع و مأخذ مورد استفاده قرار گيرد در اختيار جهانيان قرار دهيم.
در اين همايش نخستين استقرارگاههاي انساني در جغرافياي خليج فارس، روابط فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي ايران با کشورهاي همجوار و شرق دور در اعصار مختلف و نقش اين آبراهه در دوران مادها، هخامنشيان، سلوکيان، تحولات فنون دريانوردي، حمل و نقل کالا، تأثير عوامل طبيعي بر جوامع انساني حاشيه خليجفارس، تغييرات محيطي، اهميت اقتصادي، اجتماعي و نظامي خليجفارس از دورههاي پارتي، ساساني تا صفويه از موضوعات مورد بحث در اين همايش خواهد بود.
در همايش بينالمللي خليجفارس 25 باستان شناس سخنراني خواهند کرد که 13 تن از اين سخنرانان ايراني و 12 تن ديگر از کشورهاي اروپايي هستند.
گفتني است چاپ مقالات ارايه شده در اين همايش در يکي از دانشگاههاي معتبر انگلستان از ديگر اهداف برگزارکنندگان اين همايش به شمار مي رود.
115/
انتهای پیام/